KITESURFSCHOOL

Wetsuit, board, kite. Alles inclusief

Warme douches 

Internationaal VDWS certificaat

15 April t/m 20 oktober 7 dagen p/w open

Kitesurfschool Vrouwenpolder, Zeeland

"Met meer dan 15 jaar ervaring als kitesurfschool hebben we geleerd dat elke beginnende kitesurfer een verschillende leerstijl en ervaring meebrengt. Vooraf verplicht een lespakket betalen hoeft bij ons niet, we zijn liever flexibel en eerlijk en geven op elk niveau kitesurfles"

Erkende kwaliteit van een VDWS kitesurfschool

Naast het geven van kitesurflessen leiden we ook instructeurs op. Als één van de weinige kitesurfscholen ter wereld mogen wij ons een VDWS opleidingscentrum noemen en daar zijn we best een beetje trots op!

KITESURFSPOT VROUWENPOLDER

Onze thuisbasis is te vinden op het strand van de Veerse Dam in Vrouwenpolder. Dankzij de zandbanken voor onze kitesurfschool is er met hoog water een binnenmeer te vinden met dé perfecte condities om te leren kitesurfen. In vlak en ondiep water boeken cursisten veel sneller progressie dan op de zee in de golven. Van Zeeland is Vrouwenpolder zonder twijfel de meest geschikte locatie om te leren kitesurfen.

Het zandstrand van Vrouwenpolder heeft relatief weinig schelpen en geen oesters (wat bij Oosterschelde en Westerschelde spots helaas wél het geval is). Surfschoentjes zijn op het strand van Vrouwenpolder dus gelukkig niet nodig!

KITESURFLES

2 personen per instructeur

Alle materialen inclusief

150 minuten

_________________________________________________

€100p.p.

KITESURFLES PRIVE

1 op 1 leren kitesurfen

Alle materialen inclusief

120 minuten

_________________________________________________

€140

Hoeveel lessen heb ik nodig om veilig te leren kitesurfen?

Ben je een beginner en wil je een goede basis? Dan raden we aan om 3-4 lessen in te plannen. Wil je het liever eerst een keer proberen? Dan kun je ook 1 les inplannen.


Wanneer starten kitesurflessen?

Bij wind van half april tot half/eind oktober zijn er 7 dagen in de week elke dag dat er wind staat kitesurflessen op elk niveau, ook als je alleen bent en een les voor twee personen boekt vinden wij altijd een geschikte buddy.


Hoe kan ik kitesurfles reserveren?

Je kunt tot 17:00 voor de volgende dag inplannen via onderstaand formulier, je ontvangt dan voor 19:00 bericht via SMS. Na 17:00 boeken of dezelfde dag nog les? Bel even! 0652470303

Wanneer betaal ik voor kitesurfles?

Je betaalt per kitesurfles na afloop van de les. Ben je een week op vakantie en wil je 4 dagen les maar zijn er maar 2 dagen goede wind? Dan betaal je dus enkel voor wat je écht hebt gedaan. Wel zo eerlijk :)

REVIEWS

★★★★★ 5/5

Top kiteschool. Zeer enthousiast team. Goede uitleg en begeleiding.  Lokatie super, ook voor familie die willen komen kijken kunnen alles goed zien op het strand of vanuit het naast gelegen restaurant.

Roderik | via Google

★★★★★ 5/5

Ervaren geschoolde kitesurfinstructors, de plek om kitesurfen te leren. Goede plek, met hoog water is er een lagune op het strand.


Roel
| via Google

★★★★★ 5/5

Erg goede kitesurfschool met top communicatie via sms/mail. Ook bij geen wind wordt je op tijd geïnformeerd (zelfs na sluitingstijd). De lessen hebben een goede opbouw en het materiaal is altijd het het nieuwste van het nieuwste.

R D | via Google

INHOUD KITESURFLES

De inhoud van de kitesurflessen is afhankelijk van vliegertalent en hoe snel je het door hebt. Onderstaande geeft een indicatie van de gemiddelde cursist. We hebben altijd cursisten die het sneller kunnen maar ben je minder fit, dan heb je misschien een extra les nodig. Ook weersomstandigheden hebben invloed op de onderwerpen die in elke les aan bod komen.

Kitesurfles dag 1

Veligheidssystemen

Powerkite controle

Vliegeren in trapeze

Vliegeroefeningen

Kitesurfles dag 2 en 3

Bodysurfen

Bodydraggen met board

Waterstarten met board

Oefenen met board

Vanaf kitesurfles 3

Waterstarten met board

Oefenen met varen

Draaien op het board

Tegen de wind in varen

Certificaat

Na je kitesurflessen ontvang je van ons gratis een VDWS kitesurf certificaat waarmee je wereldwijd of gewoon bij ons op Vrouwenpolder of Neeltje Jans materiaal kunt huren. Je kunt dan ook supervisie boeken, wat staat voor kitesurfen onder begeleiding :)

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zit er inbegrepen bij kitesurfles?

Bij kitesurfles zijn alle benodigde materialen bij de lesprijs inbegrepen. Zoals bijvoorbeeld een wetsuittrapezekitesurfboard en kite. Je hoeft bij ons nergens los extra voor te betalen. We houden zelf namelijk ook niet zo van dat soort verrassingen.

Welke talen spreken de kitesurf instructeurs?

Naast Nederlandse instructeurs hebben we ook vier Duitse instructeurs. De talen waarin we kitesurfles geven zijn NederlandsDuits en Engels.

Kitesurfles: wat moet ik meenemen?

- Stevige schoenen / sneakers
- Watervaste zonnebrand
- Handdoek
- Bij kans op regen een regenjack

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen leren kitesurfen?

We bieden ook kitesurfles voor kinderen aan, gewicht is daarbij belangrijker dan leeftijd. Vanaf ongeveer 35 kg zijn kinderen welkom voor kitesurfles. Vrouwenpolder heeft van Zeeland de beste kitesurf condities voor kinderen: met hoog water kunnen kids staan in de lagune met ondiep water.

Welke maanden van het jaar geven jullie kitesurfles?

April t/m oktober!

We proberen in april te starten, of het dan al warm genoeg is hangt helemaal van het weer af! In oktober kijken we hoelang de temperatuur aangenaam is. Je kunt gewoon boeken, mocht het niet doorgaan vanwege temperatuur of condities laten we dat weten.

Uit hoeveel personen bestaat een groepsles kitesurfen?

Bij een groepsles kitesurfen krijg je samen met twee andere cursisten instructie. Je krijgt dus les met maximaal drie personen van een kitesurf instructeur. Wil je graag met vrienden of familie samen? Dat kan mits jullie gewicht niet te ver uit elkaar ligt. Geef dit even aan tijdens het aanmelden, dan regelen we dat :)

Op welke locaties in Zeeland geven jullie kitesurfles?

We geven kitesurfles op de kitesurfspot Vrouwenpolder, onze kitesurfclub, met west, noordwest, noord, noordoost en met oostenwind. We gaan met de Vertigo bus naar NeeltjeJans wanneer de windrichting zuidwest is. We krijgen regelmatig de vraag: "geven jullie ook kitesurfles op het VeerseMeer?". Kitesurfles / kitesurfen op het Veerse Meer is helaas niet toegestaan.

Kan ik bij jullie douchen na de kitesurfles?

Jazeker! We hebben vier warme douches waar je als cursist gratis gebruik van mag maken.

Wat als het niet waait?

De dag voorafgaand aan de geplande kitesurfles hebben we contact. Je ontvangt vóór 19:00 een bericht met een GO wanneer de voorspellingen gunstig zijn! Zijn de voorspellingen voor de volgende dag niet goed? Dan ontvang je een bericht met een NO-GO. Je kunt dan zelf een nieuwe dag uitzoeken met behulp van ons planningssysteem.

Hoeveel lessen heb ik nodig om zelfstandig te kitesurfen?

Het aantal lessen dat je nodig hebt hangt af van het talent dat je voor kitesurfen hebt en eerdere boardsport of vlieger ervaring. Om veilig zelfstandig het water op te gaan heeft de gemiddelde cursist ongeveer 4 lessen van 3 uur nodig. Je bent natuurlijk vrij om eerder zelfstandig verder te oefenen, bij ons zit je namelijk nooit aan een lespakket vast.

Wat is er te doen voor kinderen/familie/vrienden tijdens mijn kitesurfles?

Strandspeeltuin
Voor de deur van Vertigo Sports is een grote strandspeeltuin te vinden met o.a. een vuurtoren met glijbaan, kabelbaan en waterspeeltuin.

Shoppen
Op het strand is de winkel van Vertigo Sports te vinden met kleding van o.a. Roxy, Brunotti, Quiksilver, Mystic met o.a. bikini's, shirts, truien en windjacks.

Chillen
Op het zonneterras van De Dam is het heerlijk zitten en genieten van bijvoorbeeld de lunchkaart of een drankje. Een aanrader op een zonnige dag is het dakterras. Het weer wat minder? Binnen staat de openhaard aan en kun je heerlijk zitten met een warme chocomel.

Ik heb al eerder les gehad bij een andere kitesurfschool, kan ik bij jullie verder?

Ja! Geef bij het aanmelden je niveau aan waar je de laatste kiteles gebleven bent en we kunnen vanuit daar verder. Ook wanneer je niet al je lessen bij ons gevolgd hebt altijd is het altijd mogelijk om bij ons je kitesurfcertificaat te behalen.

Waar kan ik op loopafstand van de kitesurfspot overnachten?

Breezand Beachhouses
Op het strand van Vrouwenpolder staan een aantal strandslaaphuisjes op nog geen 50 meter afstand van onze kitesurfschool (aanrader!).

Vakantiepark Breezand
Achter de duinen ligt het vakantiepark Breezand. Hier is het mogelijk een bungalow te huren op loopafstand van het kitesurfstrand.

Camping De Zandput
Deze camping ligt naast vakantiepark Breezand en ligt ook op loopafstand de kitesurfspot Vrouwenpolder, het strand en de duinen.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Betalen kan contant of met een gewone pinpas. Betalen met creditcard is helaas nog niet mogelijk.