Kitesurfschool

"Met meer dan 15 jaar ervaring als kitesurfschool hebben we geleerd dat elke beginnende kitesurfer een verschillende leerstijl en ervaring meebrengt. Vooraf verplicht een lespakket aanschaffen hoeft bij ons niet, we zijn liever flexibel en eerlijk" Heb je al eerder kitesurfles bij ons gevolgd? Dan kun je via onderstaande button eenvoudig zelf in onze agenda een nieuwe les, supervisie of huur inplannen.

"Met meer dan 15 jaar ervaring als kitesurfschool hebben we geleerd dat elke beginnende kitesurfer een verschillende leerstijl en ervaring meebrengt. Vooraf verplicht een lespakket aanschaffen hoeft bij ons niet, we zijn liever flexibel en eerlijk"

Heb je al eerder kitesurfles bij ons gevolgd? Dan kun je via onderstaande button eenvoudig zelf in onze agenda een nieuwe les, supervisie of huur inplannen.

Warme douches na de kitesurfles

Wetsuit, board, kite. Alles inclusief

Internationaal VDWS certificaat

April t/m oktober 7 dagen p/w open

KITESURFSPOT VROUWENPOLDER

Dankzij de zandbanken voor onze kitesurfschool op het strand van Vrouwenpolder is er met hoog water een binnenmeer te vinden met dé perfecte condities om te leren kitesurfen. In vlak en ondiep water boeken cursisten veel sneller progressie dan op de zee in de golven. Van Zeeland is Vrouwenpolder zonder twijfel de meest geschikte locatie om te leren kitesurfen. Het zandstrand van Vrouwenpolder heeft relatief weinig schelpen en geen oesters (wat bij Oosterschelde en Westerschelde spots helaas wél het geval is). Surfschoentjes zijn op het strand van Vrouwenpolder dus gelukkig niet nodig!

 Privé voor 2

2 personen per instructeur

Alle materialen inclusief

2 uur

€90p.p.

 Privé

1 op 1 leren kitesurfen

Alle materialen inclusief

2 uur

€135p.p.

Online kitesurfles boeken

Hoeveel lessen heb ik nodig om veilig te leren kitesurfen?

Ben je een beginner en wil je een goede basis? Dan raden we aan om 3-4 lessen in te plannen.

Wil je het liever gewoon eerst eens uitproberen?

Dan kies je het beste voor 1 les. Je kunt daarna altijd extra dagen bijboeken voor dezelfde vaste prijs.


Wanneer starten kitesurflessen?

Bij wind van april t/m oktober zijn er 7 dagen in de week elke dag dat er wind staat kitesurflessen op elk niveau!

Inhoud kitesurflessen

De inhoud van de kitesurflessen is afhankelijk van vliegertalent en niveau. Onderstaande geeft een indicatie van de gemiddelde cursist. We hebben altijd cursisten die het veel sneller kunnen. Ook weersomstandigheden hebben invloed op de onderwerpen die in elke les aan bod komen.

Les 1


Vliegercontrole aanleren

Windvenster

spotcheck

Optuigen vlieger

Bodydraggen

Les 2


Bodydraggen upwind

Bodydraggen met board

Waterstarten met board

Oefenen met board

Les 3

Oefenen met board

Waterstarten

Eerste meters varen

Lessen na les 3: varen perfectioneren

VEELGESTELDE VRAGEN OVER KITESURFLES

Wat zit er inbegrepen bij kitesurfles?

Bij kitesurfles zijn alle benodigde materialen bij de lesprijs inbegrepen. Zoals bijvoorbeeld een wetsuittrapezekitesurfboard en kite. Je hoeft bij ons nergens los extra voor te betalen. We houden zelf namelijk ook niet zo van dat soort verrassingen.

Welke talen spreken de kitesurf instructeurs?

Naast Nederlandse instructeurs hebben we ook vier Duitse instructeurs. De talen waarin we kitesurfles geven zijn NederlandsDuits en Engels.

Kitesurfles: wat moet ik meenemen?

- Stevige schoenen / sneakers

- Watervaste zonnebrand

- Handdoek

- Bij kans op regen een regenjack

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen leren kitesurfen?

We bieden ook kitesurfles voor kinderen aan, gewicht is daarbij belangrijker dan leeftijd. Vanaf ongeveer 35 kg zijn kinderen welkom voor kitesurfles. Vrouwenpolder heeft van Zeeland de beste kitesurf condities voor kinderen: met hoog water kunnen kids staan in de lagune met ondiep water.

Welke maanden van het jaar geven jullie kitesurfles?

April t/m oktober!

We proberen in april te starten, of het dan al warm genoeg is hangt helemaal van het weer af! In oktober kijken we hoelang de temperatuur aangenaam is. Je kunt gewoon boeken, mocht het niet doorgaan vanwege temperatuur of condities laten we dat weten.

Uit hoeveel personen bestaat een groepsles kitesurfen?

Bij een groepsles kitesurfen krijg je samen met twee andere cursisten instructie. Je krijgt dus les met maximaal drie personen van een kitesurf instructeur. Wil je graag met vrienden of familie samen? Dat kan mits jullie gewicht niet te ver uit elkaar ligt. Geef dit even aan tijdens het aanmelden, dan regelen we dat :)

Op welke locaties in Zeeland geven jullie kitesurfles?

We geven kitesurfles op de kitesurfspot Vrouwenpolder, onze thuishaven, met west, noordwest, noord, noordoost en met oostenwind. We gaan met de Vertigo bus naar NeeltjeJans wanneer de windrichting zuidwest is. We krijgen regelmatig de vraag: "geven jullie ook kitesurfles op het VeerseMeer?". Kitesurfles / kitesurfen op het Veerse Meer is helaas niet